De aftrap van Breda Senior tijdens het congres in 2021.

1 november, 2022

Op 21 oktober 2021 vond het eerste Breda Senior werkcongres plaats. Met als thema ‘gelukkig en gezond oud worden in Breda’ werden bezoekers verrast met een afwisselend programma. Breda Senior organiseerde het evenement samen met de Seniorenraad en studenten van Avans Hogeschool.

Na de opening door wethouder Arjen van Drunen was het tijd voor Mark Mieras, wetenschapsjournalist neuropsychologie die wat vertelde over het 60+ brein. Na de energizer van beweegcoach Rens Schurman was er tijd voor de workshops die door studenten van Avans Hogeschool begeleid werden. Met elkaar werd in groepjes gewerkt aan de agenda voor Breda Senior de komende jaren.

“We moeten ons goed op de vergrijzing van Breda voorbereiden”

Arjen van Drunen, wethouder Gezondheid: “Als we willen dat Breda een fijne gemeente blijft om in te wonen, ongeacht de leeftijd, dat iedereen gelukkig en gezond oud kan worden in onze stad, dan moeten we ervoor zorgen dat Breda Senior een wezenlijk onderdeel is van het dagelijks leven in de stad. Dat de urgentie van de vergrijzing “tussen de oren komt” van ons allemaal. Bij jong en oud dus. De vergrijzing is namelijk een demografische transitie met grote maatschappelijke gevolgen. Daar moeten we ons dan ook goed op voorbereiden.”

Een interessant initiatief gezien?

Laat het ons weten!