Expositie ‘Verzilvering verzilveren’ door studenten van St. Joost.

25 oktober, 2022

Met het thema ‘Verzilvering verzilveren’ werken in 2022 een aantal studenten van St. Joost School of Art & Design samen met senioren aan een kunstproject. De studenten interviewen Bredase senioren en maken een werk wat symbool staat voor het verhaal dat wordt verteld.

Ruim 80 studenten die het vak Visual Journalism volgen gingen op zoek naar een interessant verhaal door in gesprek te gaan met een Bredase senior(en). Ze onderzochten waar ze gelukkig van werden. Waar lopen ze tegen aan in het dagelijks leven in de stad? Wat zijn hun dromen? Wat zouden ze nog willen? Dit verhaal brachten ze vervolgens op een creatieve manier in beeld. Bijvoorbeeld in de vorm van een animatie, poster of beeldreeks.

De tentoonstelling werd op 21 juni geopend en is te zien bij Thebe Woonzorgcomplex de IJpelaar. Het is een prachtig overzicht van de bijzondere gesprekken die plaatsgevonden hebben en geeft de Bredase senioren een gezicht. Bekijk de sfeerimpressie van BredaNu en ontdek hoe deze twee generaties nader tot elkaar zijn gekomen.

Een interessant initiatief gezien?

Laat het ons weten!