Ons manifest

In 2040 wonen er in Breda meer ouderen dan jongeren. Dat levert uitdagingen én kansen op voor de leefbaarheid in de wijken, de zorgsector, het onderwijs, de arbeidsmarkt en voor ondernemers.

Als we met zijn allen willen dat, ongeacht onze leeftijd, Breda een fijne gemeente blijft om in te wonen en dat iedereen gelukkig en gezond oud kan worden in onze stad, moeten we ervoor zorgen dat we voorbereid zijn.

Gelukkig worden we niet alleen ouder in Breda. Dat doen we samen. Daarom introduceert Breda Senior een platform dat generaties, zowel jong als oud, en mooie initiatieven met elkaar verbindt. Voor de senioren van nu en die in de nabije toekomst. Zodat iedere Bredanaar hier op een gelukkige en positieve manier ouder kan worden.

Wij gaan namelijk niet met zijn allen achter de geraniums zitten. Wij blijven vitaal, actief en optimistisch. Samen, vol gezonde levenslust. Want senior is in Breda een eretitel. Je hoort er hier echt bij. Dat voel je. Dat merk je. Dat zie je.

Breda Senior gaat er alles aan doen om op een positieve manier te laten zien dat senioren een meer dan krachtig onderdeel zijn van onze samenleving. Dat vieren we. Daar zijn we trots op…

Lang leve Breda!