Laat jouw stem horen in het Seniorenpanel

De voorspellingen voor 2030 zijn opmerkelijk: we verwachten dat er in dat jaar meer 65-plussers in Breda wonen dan jongeren onder de 18. Dit vraagt om actie, want dit heeft invloed op de Bredase samenleving. Breda Senior ziet de vergrijzing niet als een probleem, maar als een kans. We willen graag benutten wat senioren te bieden hebben aan kennis en levenservaring. Breda Senior wil dus de ‘verzilvering’ verzilveren en daarvoor hebben we uw hulp nodig!

 

We nodigen Bredase 55-plussers uit om deel te nemen aan hét Seniorenpanel van Breda. Met behulp van het Seniorenpanel maakt de gemeente plannen om Breda een fijne plek te maken én te houden voor senioren. Daarvoor zijn we ook benieuwd naar jouw mening. Want: vind jij dat er genoeg voorzieningen zijn in jouw buurt? Krijg je de juiste hulp wanneer je deze nodig hebt? We willen niet óver maar mét senioren praten en samenwerken. Door het Seniorenpanel geven we senioren een centrale rol bij het ontwikkelen, implementeren en verbeteren van initiatieven in Breda.

 

Uw ervaring delen met het panel? Meld je aan!

Het Seniorenpanel in de praktijk

Elk kwartaal komt het Seniorenpanel samen om verschillende onderwerpen te bespreken. Het seniorenpanel telt momenteel 30 toegewijde leden uit Breda, allemaal bereid om bij te dragen aan de uitdagingen rond vergrijzing. Verschillende thema’s komen aan bod, zoals online veiligheid en dementie. Onderwerpen waar senioren een belangrijk deel van uitmaken.

Ik doe mee!