Breda Senior ondersteunt Classic Night Concert voor mantelzorgers.

1 november, 2022

Zaterdag 12 november 2022 vond er in de Grote Kerk een bijzonder concert plaats: samen met STiB en Stichting Classic Nights concerts organiseerde Breda Senior een klassiek concert speciaal voor mantelzorgers. De avond, met als thema ‘take care’ werd door burgemeester Paul Depla met een mooie speech geopend.

Na de opening volgde het concert dat werd uitgevoerd door Annemarie & the pilsgrims voices. Zij werden bijgestaan door instrumentaal ensemble Passione, een gelegenheidsorkest samengesteld uit 17 topinstrumentalisten uit professionele orkesten. De Grote Kerk was goed gevuld tijdens de avond waarin bekende en minder bekende stukken te horen waren.

Ongeveer een op de drie Bredanaars is mantelzorger. Dat komt neer op een aantal van 55 duizend mantelzorgers. Vaak weten de mensen zelf niet dat ze mantelzorger zijn. De vergrijzing in Breda neemt steeds meer toe en er zijn veel mantelzorgers nodig. Door dit soort activiteiten te ondersteunen hoopt Breda Senior mensen te motiveren om ook mantelzorger te worden.

Een interessant initiatief gezien?

Laat het ons weten!